RoadTrip til Italien, Bassano Del Grappa – 9 dage 2024

Dag 1-2

Det er lørdag og bilen er fuld pakket, da en paraglider fylder et sæde for sig selv. Men vi kan sagtens være i bilen. Turen går 1600 km sydpå mod Italien. Et stop ved grænsekiosken i Tyskland, så der er tanket op med sodavand på turen. Vi kører derud ad, sover ind imellem og med pauser hver 2-3 time, og bum 22 timer senere er vi på adressen søndag middag.

Et lækker lejlighed på Residence Gonda&Giuliano, der tillader at have hund på stedet. Beliggende for foden af bjerget og ved landingsbanen for paraglidere.

Ud over at være godt trætte, skulle vi finde et sted at handle ind, og det er få steder, når byen holder søndagslukket

Men vi fandt IperTosano, en stor butik med rigtig mange forskellige fødevarer, slager, bager og fiskeriafdeling.

Dag 3

Solen skinnede og det var dejligt vejr med 16 grader. Paraglider folket var begyndt på FunCup fra morgenstunden af. Lægehelikopteren var allerede set to gange for at redde de styrtende paraglidere inden middag.

Imens vi sad og spiste til middag, kunne vi se oppe mod bjerge en vinge klappe sammen, og 2 sekunder senere var der råben fra træerne tæt på. En dansker sad fast i træet med paraglideren 3 meter over jorden. Held i uheld, for havde paraglider ikke taget træet, havde manden nok ikke været til i dag. Men i stedet kun fået knubs og bukkede ribben.

Eftermiddagen gik med redningsaktion af danskernes paraglider og udstyr, for at få det ned af træet.

Og sørme om der ikke skete endnu et uheld på toppen af bjerget, dog uden lægehelikopter. Alle 4 uheld, med overlevende paraglidere.

Aften kom, vinden var perfekt, så op af bjerget til 750 m pladsen, paraglideren på ryggen, og ud over kanten. Perfekt syn ud over landskabet, og øje på landingspladsen. 

Dag 4

Regnvejrsdag, øv ingen paraglidning. Så dagen gik med afslapning og shoppetur i Bassano del grappa.

Dag 5

Endnu en regnvejrsdag med skybrud. Så dagen gik med køretur i området, samt op og ned af bjerget.

Dag 6

Og endnu en regnvejrsdag, dog med opklaring hen mod aften. Dagen stod på afslapning og mad fra LÁntica Abbazia, for der skulle smages Pizza, burger, nuggets m/pomfrit og Lasagne. Her vandt lasagnen, mums.

Dag 7

Endelig holdt det op med at regne, dog var det ikke flyvevejr endnu. Så dagen gik på tur til Sacrario militare del Monte Grappe, som er et historisk vartegn. Her var der en del sne og tåget, så det var ikke nemt at se det hele med klar syn.

Men som vi kørte ned af bjerget, blev det mere klart, vi stod flere steder og så på paraglider springe ud i luften.

Aften blev sluttet af med Lasagne og lækker italienske kager.

Dag 8-9

Dagen var kommet til hjemturen. Lørdag Kl 11 kørte vi de 1600 km hjemad over Østrig og Tyskland. Men masser af pauser ind imellem og skiftende personer til at køre, var vi hjemme Søndag morgen kl 7. og parat til at gå i seng.